یکی از آزمونهای معتبر جهان است که تقریبا در تمامی کشورهای دنیا به رسمیت شناخته میشود
ساختار کلی امتحان تافل چیست؟
در این بخش قصد داریم به ساختار برگزاری امتحان تافل نگاهی داشته باشیم و به ترتیب برگزاری آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
TOEFL از چهار بخش تشکیل شده است که به ترتیب عبارت است از: Reading – Listening – Speaking – Writing
شرکتکنندگان در این آزمون پس از گذراندن دو بخش اول و پس از یک استراحت ده دقیقهای برای دو بخش بعدی آماده میشوند.
بخش اول: TOEFL Reading – بخش ریدینگ تافل
در بخش Reading یا همان مهارت خواندن شما با تقریبا ده سبکِ سوالی روبرو خواهید بود که در صورت شناخت کافی از انواع سوالات این بخش میتوانید با آمادگی بیشتری برای کسب نمرهی مورد نظر اقدام نمایید.
در این بخش شما به عنوان شرکتکننده در این آزمون بین ۶۰ تا ۸۰ دقیقه فرصت خواهید داشت که در این زمان باید پس از مطالعه سه یا چهار متن به سوالاتی پاسخ دهید، تعداد این سوالات از ۳۶ تا ۵۴ سوال متغیر است و بسته به محتوایِ متنها کم یا زیاد میشود.
بخش Listening همان بخش شنیداری آزمون تافل است که زمانی معادل ۶۰ تا ۹۰ دقیقه از امتحان شما را شامل میشود.
در این زمان شما شنوندهی ۶- ۹ فایل صوتی خواهید بود و با توجه به شنیدههای خود پاسخگوی ۳۴ تا ۵۱ سوال هستید.
اکثر مردم این تصور را دارند که امتحان تافل امتحانی با لهجه آمریکایی است اما در مواردی مشاهده شده است که در بخش شنیداری آزمون شنوندهی سایر لهجهها هم بودهایم پس پیشنهاد میشود در تمرینات خود تنها تمرکز خود را روی یک لهجه نگذارید.
بخش مکالمهی آزمون تافل تنها ۲۰ دقیقه از زمان کلی آزمون شما را خواهد گرفت، در این بخش شرکتکنندگان در آزمون باید به شش سوال پاسخ دهند که دو سوال اول سوالهای مستقل (Independent) و چهار سوال بعدی سوالهای تلفیقی (Integrated) هستند،
ما منظور از سوالهای تلفیقی چیست؟ سوالات تلفیقی چهار سوالی هستند که شرکتکننده با توجه به دو بخش پیشین یعنی Listening و Reading به آنها پاسخ خواهد داد به همین سبب پیشنهاد میشود در هنگام جوابگویی به این دو بخش رویکردی برای بخش اسپیکینگ هم در نظر داشته باشید.
در بخش رایتینگ آزمون تافل شرکتکنندگان با دو سوال روبرو هستند که دستهبندی آنها همانند سوالات بخش اسپیکینگ است، یعنی دو نوع Independent و Integrated یا همان مستقل و تلفیقی.
برای سوال اول معمولا شما با سوال تلفیقی روبرو خواهید شد که این سوال سه مهارت لیسینینگ، ریدینگ و رایتینگ شما را مورد سنجش قرار میدهد.
شما متنی چهار پاراگرافی را مطالعه خواهید کرد و پس از آن شنوندهی صحبتهای یک استاد دربارهی همان متن خواهید بود و پس از آن باید در بیست دقیقه بنویسید که نظر استاد درباره ی متن چیست و دلایل استاد برای تصدیق و یا رد متن چه بوده است.
سوال دوم شما در بخش رایتینگ سوالِ مستقل است، در این بخش از شما خواسته میشود با توجه به موضوع درخواستی انشایی دربارهی آن بنویسید.
نکتهی موثر دیگر در کسب نمرهی حداکثری در بخش رایتینگ امتحان تافل این موضوع است که مهارت تایپ انگلیسی به شما کمک شایانی خواهد کرد، زیرا تفاوت اصلی بخش رایتینگ تافل با بخش رایتینگ آیلتس در نوع جوابدهی شماست،
در آیلتس شما میبایست جوابهای خود را بهصورت دستی نوشته و تحویل دهید، در حالی که در تافل این امر بهصورت تایپ کامپیوتری است.
بخش رایتینگ مستقل آزمون تافل ۲۰ دقیقه از امتحان شما را شامل میشود، طبق نتایج بدست آمده از تجربیات شرکتکنندگان در این بخش پاسخ قابل قبول، پاسخی است که جواب سوالات را در ۳۰۰ کلمه جمعبندی کند.
در نظر داشته باشید که زیادگویی و درازنویسی معیار یک جواب قابل قبول برای ممتحنین نیست.
استراحت
بعد از اتمامِ بخشِ Listening آزمون تافل شرکتکنندگان زمان ده دقیقه را برای استراحت خواهند داشت و برای بخشهای مکالمه و نوشتار آماده میشوند.
اعتبار آزمونTOEFL
اعتبار آزمون تافل بهصورت رسمی دو سال است، به این معنی که تا دو سال پس از صدور نمره میتوان آن را به مرکز مورد نظر ارائه داده و از مزایای آن بهرهمند شد، اما در صورت گذشتن این مدت باید مجددا در آزمون شرکت کرده و نمرهی جدیدی را کسب نمایید.
از نکات قابل توجه، استاندارد زمان برای شرکت مجدد در آزمون است. در صورتی که شما تصمیم به حضور مجدد در آزمون گرفته باشید پس از دوازده روز این امر برایتان مقدور خواهد بود، اما پیشنهاد میشود در این تصمیم عجله نکنید و پیش از حضور مجدد در آزمون حتما نقاط ضعف خود را تقویت کنید تا علاوه بر زمان، هزینه مالی این امتحان را مجدد از دست ندهید.
آزمون تافل در ایران بهصورت اینترنتی برگزار میشود، البته شما برای شرکت در این آزمون میبایست به یکی از مراکز مورد تایید مراجعه نمایید. زمان تقریبی این آزمون سه ساعت و نیم خواهد بود، پس از گذشت دو ساعت از آزمون و اتمام بخش Listening شرکتکنندگان در آزمون یک فرصت ده دقیقهای برای استراحت خواهند داشت.
لازم به ذکر است تمامی مراحل آزمون بهصورت اینترنتی برگزار میشود. برخلاف آزمون آیلتس که بخش مکالمه در روزی جدا از آزمون اصلی برگزار میشود، بخش Speaking تافل در یک روز با سایر بخشها انجام شده و نتیجه پس از بررسی به شما اعلام میشود.
ارزیابی تمامی مهارتها در آزمون تافل در یک روز صورت میگیرد.
از سوالات متداولی که پیرامون امتحان تافل وجود دارد مزیت شرکت در این آزمون است و اینکه آیا این آزمون صرفا برای مهاجرت کاربرد دارد. در جواب به این سوال میتوان به این نکته اشاره کرد که آزمون تافل تقریبا معتبرترین آزمون در بین آزمونهای بینالمللی است و حتی اگر شما قصد مهاجرت هم نداشته باشید شرکت در این آزمون و کسب نمرهی مناسب میتواند نکتهی مثبت و تاثیرگذاری در رزومهی شما شکل دهد.
ثبت نام در آزمون تافل و نحوه پرداخت آزمون تافل
برای ثبت نام در آزمون تافل شما باید به وبسایت ETS مراجعه کرده و به بخش TOEFL رفته و اطلاعات خود را برای ثبت نام وارد نمایید و مراحل پرداخت هزینه تافل را انجام دهید.
پس از ثبت اطلاعات و تایید در مرحلهی بعد شما میتوانید زمان و مکان امتحان خود را از بین گزینههایی که در پیش روی شما قراردارد انتخاب نموده و با توجه به همین زمان و مکان انتخابی و بعد از پرداخت
آزمون تافل، در تاریخ معین برای شرکت در آزمون اقدام نمایید.
دریافت مدرک و نمره تافل
نتیجهی امتحان شما از طریق ایمیل برای شما ارسال خواهد شد البته که این نسخه با نسخه اصلی تفاوتهایی دارد که قابل سواستفاده برای افراد نباشد.
در صورتی که شما تیک مربوط به دریافت نسخهی چاپی را در هنگام ثبت نام انتخاب کرده باشید یک نسخه برای شما ارسال میشود البته این کارنامه قابلیت ارائه جهت اپلای در دانشگاهها را ندارد ولی میتوانید برای استفاده در رزومهی خود از آن بهره ببرید.